Utställare

Bryggerier/Importörer:

Barlind BeerBrasserie De La SenneBrasstacks BrewingBrill & CoBrygghus 19DuggesEmmaboda BryggeriGöteborgs Nya BryggeriKlackabackens BryggeriKvarnagårdens BryggeriPoppels BryggeriQvänum Mat & MaltRocket BrewingRådanäs BryggeriTrädskogens BryggeriVega BryggeriXOBEERÅre Bryggcompagni

Övriga utställare:

BahkadischNõberu of SwedenOldgeezerwithin

OBS! Vi reserverar oss för att listan över utställare kan ändras fram till festivalen.

Årets lista med öl som respektive utställare tar med sig! OBS! Listan kan ändras! 


BarlindBeer

BarlindBeer AB är ett småskaligt bryggeri som startade våren 2015 av Jonas Barlind på Björkö i Göteborgs norra skärgård. Efter att ha arbetat flera år som forskande kemist inom läkemedelsindustrin och därefter som miljökonsult bestämde sig Jonas för att låta hobbyn hembryggning ta över yrkeslivet. Många faktorer låg bakom det stora beslutet men den utlösande faktorn var den hedrande första platsen i “IPA Homebrew Competition” som arrangerades av Pot Belly Brew Shop, En Öl & Whiskymässa, BrewDog Bar GBG samt Beerbliotek.

Hemsida / Facebook


logo casier brussels rouge

Ölet från Brasserie de la Senne produceras av de två passionerade bryggarna Yvan De Baets ochBernard Leboucq från Bryssel. De arbetar i ett litet bryggeri där de hedrar de traditionella sätten att brygga öl; ofiltrerat, opastöriserat, fritt från tillsatser och med endast de finaste råvaror av högsta kvalitet. Deras engagemang för kompromisslös kvalitet är definitivt en av de utestående egenskaperna hos bryggeriet.

Hemsida / Facebook


Brasstacks

Sedan vintern 2014 har vi bryggt, skruvat, sålt och andats allt som har med öl att göra. Två år in i vår resa har vi ett bryggeri med en kapacitet på 52 000 liter och har nu fokus på att våra flaskor ska bli något man kan förvänta på Systembolag, mässor och krogar runt om i landet. Vår öl bryggs på en gård åtta kilometer väster om Uppsala av tre bryggare med ett gemensamt mål om en levande och vibrant hantverksölskultur.

Hemsida / Facebook


Brill_logga_2010

Brill & Co är en av Sveriges ledande och äldsta importörer av kvalitetsöl. Vi arbetar med flera av världens högst rankade öl och bryggerier och var Sveriges första importör att även distribuera svensk hantverksöl. Sedan en tid tillbaka kan vi även titulera oss som exportör eftersom vi nu också hjälper våra svenska ölproducenter att sprida sin öl världen över. I Brills portfölj hittar du förutom öl även en del sprit, vin, cider, äppelmust och sake.

Hemsida / Facebook


Brygghus19

Brygghus 19 grundades 2012 och vår första bryggning i feb 2013 resulterade i en utryckning från Räddningstjänsten. Placerade mitt i länet är vi hela Blekinges mikrobryggeri.

Hemsida / Facebook


Dugges

Dugges Ale- & Porterbryggeri startades av Mikael Dugge Engström i Mölndal år 2005.

De senaste åren har den svenska ölkulturen fått en rejäl renässans, så 2010 tog Dugges Bryggeri beslutet att expandera. Bryggeriet ligger nu i Landvetter och produktionskapaciteten har ökat från 1 500 till ca 8 000 hl/år.

Ölkonsumenterna ber inte längre om en ”stor stark” utan frågar nyfiket vad som döljer sig bakom bardiskens kranar. Smakrika ale, porter och stout har återupptäckts och man diskuterar ivrigt det enorma spektrum av smaker och dofter som kan rymmas i ett ölglas.

Vi på Dugges Ale- & Porterbryggeri brygger med finaste malt och kryddar med rejäla humlegivor. Det är vårt sätt att förgylla din upptäcktsresa genom ölvärlden.

Hemsida / Facebook


 Emmaboda

Emmaboda Bryggeri, placerat mitt i de småländska skogarna, drog igång våren 2016 och bryggde sin första bryggning i maj samma år.

Idén om bryggeriet kommer ifrån att Emmabodafestivalen länge drömt om att kunna leverera en egen festivalöl och kände att det var dags att göra drömmen till verklighet.

Ambitionen är att vara nyfikna och leverera imponerande produkter. Så förvänta er många spännande släpp.

Hemsida / Facebook


Gbgnya

Göteborgs Nya Bryggeri är bryggeriet som väcker och släcker törst. Vi är av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare.

På J.A. Pripps Gata 2 hittar du vårt kära bryggeri.

Det var ett bra tag sedan vörtkokningens underbara maltdofter åter kunde kännas på den här välkända adressen. Vi vill dock vara tydliga med att det nya bryggeriet inte riktigt är i samma skala som det fastigheten en gång byggdes för på 1970-talet. Göteborgs Nya Bryggeri är ett småskaligt hantverksbryggeri som nästan helt och hållet inryms i det gamla Frölundabryggeriets hjärta, brygghuset, och i den inre delen av den före detta jäs- och lagerkällaren.

Hemsida / Facebook


Klackabacken

Under en roadtrip i USA började de tre barndomsvännerna Christoffer, Marcus och Olof fundera på att göra något kul tillsammans. En hade bryggerierfarenhet, den andre hade lokalen och den tredje hade konceptet. Under 2012 påbörjades testbryggningar i Christoffers enrummare samtidigt som ett stall från 1800-talet renoverades upp till ett modernt bryggeri och Bryggpub.

Klackabackens Bryggeri förenar kreativitet med traditionellt kunnande. Resultatet? Klassiskt med en twist. För oss betyder det klassiska öl för dig som just har upptäckt smakrikedomen i hantverksöl och med en twist för dig som kräver det där extra. Varmt välkomna in i Klackabackens värld helt enkelt.

Hemsida / Facebook


Kvarna

Kvarnagårdens Bryggeri erbjuder smakrik och välgjord hantverksöl, som bryggs och buteljeras för hand i Braås, norr om Växjö, i hjärtat av Småland. Vi skapar vår öl med hängiven passion, ingenjörsmässig noggrannhet och mycket kärlek och omtanke under parollen “Redig öl från Småland”.

Hemsida / Facebook


Poppels

Poppels är ett modernt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga ett fantastiskt öl! Du kan läsa den spännande berättelsen om Johan Poppelman och hans familj och samtidigt få en inblick i hur det var att leva i Götheborg på 1600-talet via denna länk. Wiki-länk

Hemsida / Facebook


QvänumM6M

Vår öl är främst tänkt att passa och konsumeras till mat. När vi brygger ett nytt öl så utgår vi ifrån maten och sedan komponerar ölen därefter och inte tvärtom – Vi brygger och bränner med maten i fokus!

All vår öl är naturlig. Den är helt utan tillsatser och vi använder vatten ifrån egen brunn. Den är också opastöriserad och ofiltrerad vilket gör den till en helt levande produkt. Ölen förändras och mognar över tid; den lever.

Hemsida / Facebook


Rocket

Rocket Brewing Company is a small craft brewery located in Haslev outside of Copenhagen, Denmark. We focus mainly on funky and sour beers. Brettanomyces is our House yeast and it puts a distinctive touch to all our products. The brewery setup is low-tech therefore lots of the production is very “hands on”, and local ingrediens are used as much as possible. And although our mythology is quite interstellar we can assure you that all our brewing is conducted on this planet and at our own brewery, by our own hands. Hence our motto -Man Made Beers.

Hemsida / Facebook


Rådanäs

På Rådanäs Bryggeri utgår vi från gamla bryggtraditioner och sätter samtidigt en modern prägel på vårt hantverksöl. Från vårt sortiment kan du bland annat smaka en klassisk steam beer i vår California Common, vår Alter Ego ger en hum om hur tyskarna bryggde Alt bier innan de kom på hur de skulle tillverka lageröl och Rådanäs India Pale Ale är som sig bör – stark, humlegöttig och med en redigt god beska. Vi brygger helt enkelt alla tiders öl!

Hemsida / Facebook


Tradskogen1_svart

 

Tre smakälskare i smålands skogar förenades av ett gemensamt ölintresse. Drömmar och visioner om ett litet bryggeri med stora ambitioner konkretiserades snart i fastare planer. Och plötsligt var det dags att göra verklighet av idéerna!

Vår vision är att skapa drycker som utmanar smaklökarna och berör människor. Vi älskar att utforska existerande ölstilar och att tänja begreppen. Ölen bryggs hanverksmässigt och småskaligt och vi gör aldrig avkall på kvalitén. I vårt bryggeri möter ingenjörskonstens metodik och experimentlusta den konstnärliga kreativiteten i en symbios som inspirerar till drycker som kittlar människors smaklökar och uppfattning om öl.

Hemsida / Facebook


Vega

Med utsikt över Göteborgs hamninlopp vid Älvstrandens östra kant hittar ni det lilla bryggeriet Vega.
Sedan 2013 brygger vi öl enligt gamla traditioner blandat med innovativa ideér och nyfikenhet inför det nya.

Att kombinera en förstklassig öl som både är närproducerad och har lite påverkan på miljön är viktiga grundpelare för Vega bryggeriet.
Att med de bästa råvarorna, valda med omsorg både för vår öl och miljö brygga en dryck för alla.

Ambitionen är att sätta avtryck, sprida glädje och imponera.

Hemsida / Facebook


XOBeer_logo_black

XOBEER är en importör och distributör som representerar kända internationella varumärken av hantverksmässig öl som hämtas hem från hela världen. XOBEER är en produktportfölj som ingår i dryckesdistributören Bevalta ABs sortiment.

All öl importeras i kylda leveranser, lagerhålls på kyllager och levereras i kylda transporter i en oavbruten kylkedja för att bibehålla bästa smak och högsta dryckeskvalité. Produktportföljen består bland annat av Glutenberg, Kaapse, Naparbier och Coedo med flera.

Hemsida / Facebook


brew_17014

Historien bakom Åre Bryggcompagni är ännu inte så lång. För snart två år sedan bestämde vi, fyra smålänningar som flyttat upp till Åre, att det var dags för Åre att få ett lokalt bryggt öl av riktigt bra kvalitet. Vi bildade Åre Bryggcompagni som består av en brokig skara med högst olika bakgrund, en sommelier, en kock, en affärsutvecklare och en trädgårdsingenjör.

Hemsida / Facebook


bahka

Karin har ett förflutet som AD på reklambyrå, men jobbar nu heltid med sitt egna företag vid namn BahKadisch.

Ett typiskt uppdrag kan vara att göra en illustration till en tidningsartikel, att ta fram ett mönster till en ny kollektion av barnkläder eller att arbeta fram en grafisk profil till ett nystartat företag.

Hemsida / Facebook


Noberu

Nõberu of Sweden föddes ur en idé om ett heltäckande varumärke för män som skiljer sig från mängden. Produkter som varken luktar granbarr eller som säljs med avklädda kvinnor i reklamen. Vi är dedikerade till mer än att sälja bra produkter – vi vill förändra marknaden och samhällets sätt att se på manlig skönhetsvård. Vi är dedikerade att skapa en värld där mannen inte behöver vara tuff, hård och macho – om han inte vill.

Hemsida / Facebook


Oldgeezer

The story of my brand begins in early 2015. I wanted a nice leather bracelet but couldn´t really find what I was looking for. I decided to try and make one myself and bought some leather and tools and a new passion was found! I absolutely fell in love with the material and the feeling of creating things with it. After a few tries the first model of The Anchor bracelet came to life.

Hemsida